Kontakta oss                     Danskurser                       Sök danspartner                Dansskor/danskläder               Bilder 
 Lokaler                                                                                                                                                  Länkar
 Terminens kurser:
 
   Öppet hus 28/1

   Kursschema

   Kursanmälan

   Vanliga frågor & svar

   Köpa dansskor Kursbeskrivningar (välj nedan!)

startar 

   

   

   Argentinsk Tango & Blues

   Bugg, Vals, Foxtrot

      Bugg, vals, foxtrot - 1
7/2


      Bugg, vals, foxtrot - 3
7/2


      Bugg, vals, foxtrot - 2
20/3


      Bröllpsvals
25/5


   Salsa, Zouk, Latin

   Helgkurser

   

   Träningstid / Socialdans

   Bröllop, Möhippa, Brudvals

   Presentkort i dans!

   Privatlektioner

   Fester & Företagshälsovård

   Skolor, Fritidsgårdar

   

   
 

 Musikförslag

  Grupper & artister


Modern social foxtrot - avancerad
Går du flera kurser? Köp ett Terminskort och gå på så många kurser du vill!

 Tider, pris, lokal, anmälan m.m.  Musikförslag

Foxtrot för hundra år sedan

Slowfox

Svensk fox

Argentinsk tango

Kizomba

Blues dance

"Dances come and dances go, but the Fox Trot seemingly is always fashionable"... är ett påstående som har hållit i över hundra år!

Välkommen till denna kurs för att fördjupa dina kunskaper i en av Sveriges populäraste sällskapsdanser.

Foxtrot hade troligen sitt ursprung bland svarta dansare på segregerade nattklubbar i USA kring förra sekelskiftet. På 1910-talet presenterades dansen för en bredare publik via teaterscener och stumfilmer med artister som Vernon & Irene Castle och Harry Fox.

Från början var foxtrot ganska hoppig och snabb och dansades till ragtime musik. Men genom årtionderna har den dansats till både charlston, blues, swing, rock'n'roll, disco, schlager, dansband och numera också annan populärmusik.

Redan på 1920-talet delades dansen upp i en snabbare "quickstep" och en långsammare "slowfox". Båda varianterna har sedan utvecklats till avancerade tävlingsdanser men det har alltid också funnits en lagom snabb och mindre teknisk "social foxtrot" för gemene man.

I Sverige har social foxtrot dansats i en mindre formell och mer intim stil än i många andra länder. De senaste åren har en ny generation foxtrotdansare experimenterat vidare och ersatt flera av de karaktäristiska dragen i foxtrot med egna steg och inslag från andra danser.

Vad som är "korrekt sätt" att dansa foxtrot socialt går nog inte att säga eftersom social foxtrot har sedan länge lärts ut lite olika av olika lärare i olika länder. Det har dock ofta varit någon variant av en förenklad slowfox vilket gjort att dansen har varit lätt igenkännbar som foxtrot.

En del menar att den moderna svenska foxen inte längre ska kallas för foxtrot eftersom både musiken, grundstegen, rörelsemönstren, tekniken och uttrycket har förändrats så pass mycket. Istället används namn som "svensk foxtrot", "mysfox", "dirty fox", "bachata/tango/blues/kizomba foxfusion", "dynamisk fox", "modern fox" mm. Kärt barn har många namn.

Vad lär vi oss på kursen?
I alla pardanser, oavsett namn, strävar vi efter en känsla av flow och njutning vilket uppstår när vi lyckas samarbeta väl med både musiken, partnern, golvet, andra par och inte minst den egna kroppen.

Även om man ofta hör att "allt är tillåtet inom fox" så är det bra att bli medveten om hur dansen påverkas av de tekniska valen som man gör. Beroende på t.ex. hur man håller i varandra, hur man tar sina steg, vad man har för hållning osv blir dansen begränsad till olika uttryck och upplevelser.

På kursen fokuserar vi därför på de principer och tekniker som vi tror kan hjälpa oss att dansa mer bekvämt, snyggt och njutningsfullt.

Vi övar också på att variera vårt uttryck i dansen beroende på musiken. I tillägg till de foxsteg och rörelser som man ofta ser på dansbanorna idag tar vi också inspiration av andra pardanser som blues, kizomba, tango och självklart tradionell foxtrot.

Eftersom det finns så mycket roligt att lära sig återkommer denna kurs under samma namn men med annat innehåll med jämna mellanrum. Så länge kursen känns givande kan man därför gå den flera gånger för att lära sig ännu mer.

Det går också bra att droppa in på enstaka lektioner. Tillsammans med en partner är ni alltid välkomna utan föranmälan. Chansar du och kommer utan en partner däremot kan då delta i lektionen endast om det finns en ledig partner. Tips är att söka efter en partner genom att posta i följande fb-grupper: Pris för dropin: 150kr/lektion.

Varmt välkommen!

 
 
Tipsa dina kompisar!
Kanske de vill gå kursen med dig?
Skriv deras eposter här separerade med kommatecken:

Mer informationFörkunskaper
Har dansat modernfox i minst ett par år

Målbeskrivning:
Kommer snart / Delas ut vid kursstart

Åldersgränser
Från 14 år.

Instruktörer:
   Tider
Kl. 20:00 till 21:00
10 måndagar på totalt 10.0 timmar

Kursen startar: 6/2
Slutar: 24/4

Uppehåll: Sportlov 20-26/2 samt påsklov 4/4-10/4

Lokal
Sal 1 på Drabanten Dansens Hus
V.g. se vägbeskrivning.

Kursavgift
- Barn: 0 kr
- Heltidsstudent eller ungdom upp till 18år: 995 kr
- Övriga: 1095 kr

Medlemsavgift på 100kr tillkommer. Den betalas endast en gång per kalenderår.


Rabatter & Erbjudanden
  • Anmäl dig till en valfri danskurs (ej repetition) under februari så bjuder vi på hela kursavgiften för Tango - 1! Normala antagningsregler gäller
  • Går du flera kurser? Köp ett Terminskort och gå på så många kurser du vill!
                    
     
 © Copyright 2024 Studio-K                                                  Sitemap Uppdaterad 2024-06-21