Kontakta oss                     Danskurser                       Sök danspartner                Dansskor/danskläder               Bilder 
 Lokaler                                                                                                                                                  Länkar
 Terminens kurser:
 
   Öppet hus 21/9

   Kursschema

   Kursanmälan

   Vanliga frågor & svar

   Köpa dansskor Kursbeskrivningar (välj nedan!)

startar 

   

   

   Argentinsk Tango & Blues

      Argentinsk tango - 1
26/9


      Argentinsk tango - fördjupning
26/9


      Argentinsk tango - 2
7/11


   Bugg, Vals, Foxtrot

   Salsa, Zouk, Latin

   Helgkurser

   

   Träningstid / Socialdans

   Bröllop, Möhippa, Brudvals

   Presentkort i dans!

   Privatlektioner

   Fester & Företagshälsovård

   Skolor, Fritidsgårdar

   

   
Argentinsk tangoMånga associerar tangon till mystik, spänning och romantik. Den har kallats för "Dansernas dans", "Eldens dans" osv. och de flesta som har gett tangon en chans får en speciell relation till den. Samtidigt är tangon en enkel dans att börja med och passar alla åldrar!

Tangon har en spännande historia och under århundradet som har passerat har flera olika stilar av tango utvecklats:

Europeisk tango eller Modern tango är en stiliserad ballroom dans. Du känner igen den på de snabba huvudvridningarna, den taktfasta musiken och dansarnas hållning som liknar de andra ballroomdanserna så som Vals och Foxtrot. Såhär ser Modern tango ut.

Finsk tango är en förenklad social variant av Modern tango och liknar Social Foxtrot. Musiken går ofta i moll.

Argentinsk eller Rio de la Plata tangon är den direkta utvecklingen av den ursprungliga tangon. Hållningen är ofta intim vilket underlättar att föra och följa de ofta subtila stegen. Under musikens gång improviserar föraren sina och sin partners stegkombinationer. Det finns därför inte några grundsteg i vanlig bemärkelse i Argentinsk tango, däremot ett oändligt antal stegkombinationer!

Läs mer om Tangons historia här!

Är det svårt att dansa Argentinsk tango?
Det är lätt att börja dansa tango och mycket av tangons tjusning upptäcker man redan efter första lektionen. Sedan fortsätter man ' att utvecklas och under den tiden lär man sig att uppskatta nya sidor av dansen. Men fullärd blir man nog aldrig! Argentinsk Tango är i grund och botten en enkel och avslappnad dans (man kramas och går) men den kan också vara en otrolig utmaning som driver tangodansarna att utvecklas år efter år. Det är du själv som sätter ribban!

Var kan man dansa tango i Uppsala?
Tangolivet i Uppsala är ett av landets rikaste och man har möjlighet att dansa tango nästan varje dag. Det finns flera bra tangosällskap som anordnar kurser, föreställningar och danskvällar (se våra länkar).

Vi hoppas att vi med vår pedagogiska erfarenhet kan hjälpa dig att få en trevlig och snabb inblick i tangons värld så att du kan ta del av de möjligheter som Uppsala har att erbjuda! Under kursens gång kommer vi att gemensamt besöka Uppsalas s.k. Milongas (tangodanskvällar).


Välkommen!

 
 © Copyright 2024 Studio-K                                                  Sitemap Uppdaterad 2024-07-22